sâmbătă, septembrie 14, 2024
spot_img

Regionala CFR Iași a fost amendată de Primărie pentru mizeria de pe calea ferată

Regionala CFR Iași a fost amendată de Primăria municipiului reședință de județ pentru că nu a dat curs somațiilor pentru salubrizarea unor terenuri.

CFR Iași a fost amendată

În perioada 30 septembrie – 18 octombrie 2019, inspectorii Corp Control Primar au făcut mai multe controale la persoane fizice și juridice din Iași, în urma cărora au fost întocmite 41 de procese verbale de contravenție, cu amenzi în sumă de 45.790 lei.

Astfel, șapte amenzi în valoare de 22.600 de lei au fost aplicate pentru lipsa autorizațiilor de funcționare/nerespectarea obiectului de activitate/lipsa vizei autorizației/lipsă aviz pentru Sărbătorile Iașului; 20 amenzi în sumă de 10.000 de lei pentru expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare; două amenzi în valoare de 3.500 de lei pentru lipsa contractelor de folosință a domeniului public, informează Agora Press.

Regionala CFR Iași a fost amendată cu peste 4.000 de lei

Alte două amenzi în valoare de 4.500 de lei au fost aplicate pentru refacerea necorespunzătoare a domeniului public ca urmare unor intervenții la rețeaua de gaz (str. Elena Doamnă intersecție Zlataust, str. Moara de Vânt nr. 51) și o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa graficului de execuție pentru executarea unei lucrări la rețeaua de apă (str. Răchiti nr. 4).

În plus, au fost date nouă amenzi în sumă de 4.190 de lei pentru nerespectarea unor somații de salubrizare a unor terenuri (terasament cale ferată, sos. Națională nr. 2 și nr. 2B, str. Păcurari nr. 15 și nr. 27, str. Iancu Flondor);

În cadrul aceleiași acțiuni, au fost aplicate nouă somații  pentru prezentarea actelor de funcționare a agenților economici; patru somații pentru salubrizarea unor terenuri (str. G. Vernescu, zonă Bucium, str. Străpungere Silvestru); o somație pentru salubrizarea spațiilor verzi administrate de asociațiile de proprietari; o somație pentru ridicarea unor materialele de construcție depozitate pe domeniul public (Eternitate nr. 12); patru somații pentru refacerea domeniului public ca urmare unor intervenții la rețeaua publică de gaz (str. Străpungere Silvestru nr. 12, stradela Silvestru nr. 18, str. P. Vancea) și o somație pentru prezentarea graficului de execuție a unei lucrări la rețeaua de termoficare (bd. Poitiers nr. 51).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole