vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Acțiunea Atenție la Tren. Amplă operațiune a Poliției la trecerile la nivel cu calea ferată

Acțiunea Atenție la Tren are loc azi la trecerile la nivel cu calea ferată din toată țara, unde polițiștii se vor afla pentru a vedea dacă șoferii respectă regulile de circulație.

Acțiunea Atenție la Tren

În această dimineață, între orele 6,00 și 10,00, și după amiază, între 14,00 și 18,00, poliţiştii Biroului Județean de Poliţie Transporturi Sibiu, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Sibiu, se vor afla la trecerile cu calea ferată, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora.

“Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Acțiunea Atenție la Tren în Timiș

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Timiș împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului Ordine Publică Timiș vor desfășura joi, 17 octombrie 2019, activități în cadrul acțiunii „Atenție la Tren“.

Din analiza făcută de polițiști în perioada primeor nouă luni din anul 2019, comparativ cu perioada similară a anului 2018, a rezultat o creștere a accidentelor în aceste zone, soldate cu victime și pagube materiale. De la începutul anului și până în prezent la nivelul trecerilor de cale ferată din Timiș au fost înregistrate 11 accidente, care s-au soldat cu o persoană decedată, o persoană rănită grav și trei persoane rănite ușor, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018, când s-au înregistrat opt accidente soldate cu două persoane decedate și trei persoane rănite grav.

Acțiunea se va derula în intervalele orare 06:00 – 10:00 și 16:00 – 18:00 în P.P.T.F. Jimbolia, P.P.T.F. Timișoara, P.P.T.F Lugoj, P.P.T.F. Sânnicolau Mare, P.P.T.F Ronat Triaj, P.P.T.F. Timișoara Est, P.P.T.F. Buziaș pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zonă trecerilor la nivel cu calea ferată.

Polițiștii și jandarmii din Bacău, în gări și halte

În județul Bacău, timp de patru ore, peste 80 de polițiști de la Transporturi, Rutieră, Ordine publică şi jandarmi vor desfăşura activităţi în zona staţiilor şi haltelor de cale ferată.

Se va acţiona pentru reducerea numărului accidentelor soldate cu victime și/sau pagube materiale însemnate, ce au loc în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată, precum şi conștientizarea opiniei publice asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie.

Acțiunea Atenție la Tren în Neamț

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Neamț în colaborare cu poliţiştii structurilor rutiere și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ vor desfăşura o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Timp de șase ore, la nivelul judeţului Neamţ, peste 50 de polițiști de la Transporturi, Rutieră şi Ordine publică vor desfăşura activităţi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Se va acţiona pentru prevenirea şi reducerea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate ce au avut loc la trecerile la nivel cu cale ferată, sancționarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere de trecere la nivel cu calea ferată, precum şi conștientizarea celorlalți participanți la trafic asupra obligaţiilor care le revin pentru prevenirea producerii unor evenimente negative.

În Argeș, polițiștii sunt prezenți la trecerile la nivel

La rândul lor, polițiștii argeşeni vor desfăşura o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere care se petrec în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În cursul zilei de 17 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Argeş, vor desfăşura, timp de mai multe ore, activităţi la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora.

Se suspendă permise în Olt

Și afenții Biroului de Poliţie Transporturi Olt, împreună cu poliţiştii structurilor rutiere şi de ordine publică, vor desfăşura, timp de mai multe ore, activităţi la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse în zona acestora.

Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole