sâmbătă, septembrie 14, 2024
spot_img

Jean-Pierre Farandou, audiat în Parlamentul de la Paris. Ce promite viitorul șef al SNCF

Desemnat de președintele Emmanuel Macron ca viitorul șef al SNCF, Jean-Pierre Farandou a fost audiat în cele două Camere ale Parlamentului de la Paris. ”Nu voi fi un Guillaume Pepy bis!” – și-a încheiat el discursul în fața Adunării Naționale din după amiaza zilei de 2 octombrie.

viitorul șef al SNCF noul șef al SNCF

A doua zi dimineață, el a fost audiat în Senat, pentru a obține validarea în vederea numirii în funcție.

Explicația lui Jean-Pierre Farandou a acestei promisiuni a fost aceea că nu va fi în același timp și președintele grupului, și al SNCF Mobilités (această din urmă entitate se va numi Voyageurs începând cu data de 1 ianuarie). Devenind de la începutul anului viitor, așa cum prevede legea, președinte al grupului feroviar, el va fi ” mai presus de toate, garantând eficiența sistemului feroviar în general”. O asigurare suplimentară pentru independența SNCF Réseau, spune el, în condițiile în care parlamentarii au ales să fie un grup feroviar unificat.

La audierea sa în Senat, Farandou a reafirmat angajamentul companiei publice de a găsi soluții optime împreună cu colectivitățile pentru a finanța și a scădea costurile de regenerare ale micilor linii regionale.

”Există un atașament foarte puternic al francezilor pentru micile linii ferate. De fiecare dată când cineva vrea să se atingă de ele, apar reacții foarte puternice”, a amintit candidatul la șefia SNCF.

”Liniile regionale sunt importante, trebuie să alocăm resurse pentru a le regenera. Este un efort care trebuie făcut. S-a trecut de la 150 milioane la 300 milioane de euro pe an”, a adăugat viitorul președinte al SNCF, citat de BFMTV.

Ideile avansate de viitorul șef al SNCF

El are câteva idei pentru a menține funcționale micile linii, inovând în abordarea tehnică. ”Pe aceste linii, nu este vorba doar de infrastructură, este mai ales un serviciu. Cele două sunt legate. De exemplu, dacă aveți o linie dublă și dacă sunt mai puține trenuri care circulă, se poate trece la o linie simplă, cu telecomandă. În termeni de costuri nu este același lucru să refaci o linie sau două, bugetele nu sunt aceleași”, a spus Farandou în fața senatorilor francezi.

”Avem un exemplu care a reușit pe Côte Bleue, între Marsilia și Fos-sur-Mer. Ajustând proiectul de infrastructură la nivel de proiect de serviciu regional, s-au putut reduce costurile cu 20%. Se vede clar că cheia este capacitatea de a se adapta la proiecte locale, la ambiții locale, inclusiv în ceea ce privește normele tehnice. Nu trebuie să aplicăm marile referendumuri naționale. Trebuie să fim capabili să le ajustăm în funcție de realitățile locale”, a concluzionat el.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole