vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ședință extraordinară a Comisiei JURI, pentru a evalua situaţia Rovanei Plumb

O ședință extraordinară a Comisiei JURI va avea loc luni pentru a evalua conflictul de interese real sau potenţial al candidaţilor României şi Ungariei pentru funcţia de comisar european, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

ședință extraordinară a Comisiei JURI

Potrivit unor surse europene citate de Mediafax, Comisia JURI a fost convocată în şedinţă extraordinară, luni, 30 septembrie, începând cu ora locală 10,30 (11,30, ora României), pentru a discuta despre conflictul de interese al candidaţilor României şi Ungariei pentru funcţia de comisar european, respectiv Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi, a anunţat europarlamentarul PPE Siegfried Mureşan.

Ședință extraordinară a Comisiei JURI, după respingerea Rovanei Plumb

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Şi Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Politicienii de la București se întrec în propuneri

Între timp, la București politicienii se întrec în a face propuneri pentru viitorul aspirant al României la postul de comisar european pentru Transporturi.

Președintele Pro România, Victor Ponta, susţine că i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă din luna august, să o susţină pe Corina Creţu în funcţia de comisar european, aceasta având şase să ajungă chiar vicepreşedinte al Comisiei.

”În luna august i-am propus Vioricăi Dancilă să o susţinem toţi pe Corina Creţu pentru un nou mandat de comisar european – cu şanse majore de a avea un portofoliu foarte bun şi funcţia de vicepreşedinte (dat fiind experienţă deja acumulată în primul mandat)! Sau, eventual, pe Ramona Mănescu (pe atunci membru ALDE). Am fost refuzat şi a mers mai departe cu Rovana Plumb – o propunere, iată, fără succes! Azi îi propun public din nou să o nominalizeze pe Corina/ sau Ramona/ sau Luminiţa Odobescu! Cât mai rapid”, a scris Victor Ponta joi seara pe Facebook.

La rândul lui, liderul USR, prezidențiabilul Dan Barna, îl propune pe Cătălin Drulă pentru postul de comisar european. ”Am o propunere pentru Guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simţim cu toţii astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproşabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare şi pricepere la infrastructura de transport. Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcţie” a scris joi seară pe Facebook Dan Barna.

El a explicat de ce s-a gândit la Cătălin Drulă. ”Înainte de a fi politician, înainte de a fi userist, înainte de a fi ales în Parlamentul naţional, Cătălin a fost un activist pro-infrastructură. Şi-a petrecut mii de ore studiind proiecte de autostrăzi, comparând, scriind analize, organizând campanii publice pentru o administrare eficientă a banilor publici destinaţi infrastructurii rutiere. A atras atenţia când proiectele trenau, a avut curajul să recunoască când lucrurile mergeau bine, a insistat pentru integrarea României în UE şi din acest punct de vedere (uitaţi-vă doar la o hartă a autostrăzilor europene care să cuprindă şi România şi veţi înţelege de ce folosesc cuvântul “integrare”!). Este coerent, onest şi cu o fantastică putere de muncă. Ştiu asta pentru că e unul dintre artizanii mai multor proiecte la care mulţi români au zis “Da”. Nu le enumăr aici pentru că nu promovez un membru al USR sau PLUS, ci pur şi simplu un om care ia în serios fiecare proiect în care acceptă să intre”, a mai scris Dan Barna pe rețeaua de socializare.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole