vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică din PE

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan a anunțat pe Facebook că Rovana Plumb a fost joi respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European.

Rovana Plumb declarațiile de avere ale Rovanei Plumb Rovana Plumb comisar european pentru Transporturi

Rovana Plumb, propusă de premierul Viorica Dăncilă, a fost audiată azi în Comisia JURI, care i-a cerut mai multe detalii legate de împrumuturile luate și nedeclarate.

”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris Mureșan.

Comisia Juridică va trimite o scrisoare la CE în cazul Rovana Plumb

Comisia Juridică a Parlamentului European va trimite o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la Elena Loghin.

Din acest motiv, candidatul propus de Româmnia nu își poate asuma funcția de comisar european. Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă și trei abțineri, a mai scris Siegfried Mureșan.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole