vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

TPF, partener la Zilele Feroviare 2019. TPF va superviza un proiect feroviar major în Turcia

Ministerul turc al Transporturilor și Infrastructurii a adjudecat contractul pentru supervizarea construcției secțiunii Çerkezköy-Kapıkule, parte a proiectul liniei de cale ferată Halkalı-Kapıkule unui consorțiu condus de belgienii de la TPF. Acesta este cel mai mare contract de consultanță finanțat de Uniunea Europeană în Turcia în cadrul instrumentului de asistență preaderare (IPA II).

TPF are în România un proiect pilot pentru sistem ETCS pe 45 de kilometri

Investiția uriașă va conecta direct Turcia la rețeaua de transport feroviar TEN-T prin Bulgaria, a fost posibilă cu o finanțare gratuită de 270 de milioane de euro din partea UE, completată de fonduri naționale. Valoarea contractului de lucrări pentru construcția liniei feroviare este de aproximativ 530 de milioane de euro, în timp ce contractul de supraveghere semnat de TPF are un buget de 23,2 milioane de euro.

Proiectul include construcția unei linii de cale ferată dublă pe care să circule atât trenuri de pasageri, cât și de marfă, cu o viteză de proiectare de 200 km / h. Pista de tren rapid de nivel 1 ETCS, cu o lungime de 152 km, va începe de la Çerkezköy și se va încheia la Kapıkule, la granița bulgară. TPF va efectua servicii de supraveghere în calitate de Inginer FIDIC, împreună cu o componentă de proiectare care este compusă din 3 stații și calea ferată dintre Gara Kapıkule și Frontiera Bulgară.

Proiectul include atât infrastructura și suprastructura, cât și lucrările de semnalizare și electrificare. Proiectul va fi finalizat până în 2023. Compania TPF este partener al evenimentului Zilele Feroviare 2019 care se va desfățura la București în perioada 8-9 octombrie 2019.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole