vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Se modernizează Gara de Nord din Timișoara. CFR SA a lansat licitația

CFR SA a lansat o licitație în valoare de patru milioane de euro prin care vrea să modernizeze Gara de Nord din Timișoara.

Este vorba de licitația pentru ”Reabilitare fațadă, reparații platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători stația CF Timișoara Nord și reparații acces peron linia 1 + acces tunel pietonal (proiectare și execuție)”.

„Actuala clădire a Gării de Nord este alcătuită din 6 corpuri comasate într-un ansamblu. În acest moment, clădirea stației nu mai corespunde cerințelor de asigurare a unor condiții optime a desfășurării activităților în imobile și a exigențelor de calitate impuse de legislația în vigoare. Construcția prezintă deficiente de ordin structural, estetic, funcțional, de ineficiența energetică, cu pierderi mari de căldură, și pe linie de siguranță în exploatare”, se arată în documentație.

Lucrări de consolidare la Gara de Nord din Timișoara

Sunt prevăzute lucrări de consolidare, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor – terasă, intervenții asupra tunelului pietonal de acces la peroane cu realizarea unui nou acces la linii din holul central, intervenții la peronul liniei 1, refacerea piațetei Gării și realizarea instalației centralizate de aer condiționat, ventilație și încălzire, informează Opinia Timișoarei.

La tunelul pietonal care asigură accesul de la piațetă la linia 1 se vor reface actualele pardoseli din mozaic folosindu-se granit rezistent la trafic intens și antialunecare, se va monta un sistem de supraveghere, un sistem de detecție și semnalizare/avertizare PSI și se va înlocui iluminatul.

Piațeta Gării va fi complet refăcută, se va amenaja o fântână arteziană, zona va fi placată cu dale de granit, se vor monta bănci, se va realiza un sistem de iluminat cu stâlpi ornamentali, se vor planta copaci și se vor monta rastele pentru biciclete.

Licitația a fost lansată în Sitemul Electronic de Achiziții Publice, iar valoarea proiectului este de 17.605.391,14 lei fără TVA. Lucrările trebuie să fie gata în doi ani.  Ofertele pot fi depuse până pe 8 octombrie.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole