vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Gară modernizată cu două milioane de lei prin care nu mai trece niciun tren de 12 ani

Printr-o gară modernizată în urma unei investiții de peste două milioane de lei, bani de la bugetul statului, nu mai trece niciun tren de 12 ani de zile.

gară modernizată

Ultima dată când a venit trenul de călători din Terezva – Ucraina aici, în Câmpulung la Tisa, a fost pe data de 17 octombrie 2007. Atunci, în urma controlului vamal, au fost descoperite mai multe cartușe de țigări de contrabandă ascunse printre scaunele trenului, transmite Digi24.

Vameşii români din Câmpulung la Tisa au vrut inţial să confişte trenul venit din Ucraina, însă, după cinci ore de cercetări l-au lăsat să se întoarcă peste graniţă. Era singurul tren de călători care ajungea în această gară. „De atunci, din ziua aia, nu a mai venit niciodată trenul”, spune Ludovic Fekete, primarul comunei Câmpulung la Tisa.

Gară modernizată. Au fost montate 32 de camere de supraveghere

În urmă cu patru ani de zile, gara Câmpulung la Tisa a fost modernizată, în urma unei investiţii de 2,2 milioane de lei, bani de la bugetul statului.

Clădirea gării a fost reparată, gardurile au fost refăcute şi au fost montate 32 de camere de supraveghere pe cei 2,5 kilometri până la graniţa cu Ucraina. Deşi nu a mai trecut niciun tren pe acolo de aproape un deceniu, la gară lucrează patru angajaţi, care asigură paza.

Explicaţia CFR SA este că renovarea gării a fost prevăzută în proiectul de securizare a graniţelor, în vederea aderării României la spaţiul Schengen, lucru care până acum nu s-a produs.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole