miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Rezultatele Stadler la șase luni din 2019. Vânzări de peste un miliard de euro

Rezultatele Stadler la șase luni din 2019, date publicității marți, indică vânzări de 1,1 miliarde de franci elvețieni (aproximativ 1,01 miliarde de euro).

Rezultatele Stadler la șase luni

În primul semestru din anul în curs, compania elvețiană a primit comenzi în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de franci elvețieni (2,11 miliarde de euro), față de 1,5 miliarde de franci (1,38 miliarde de euro) în anul precedent. În total, comenzile primite de Stadler ajung la un nou record, de 14,4 miliarde de franci elvețieni (13,23 miliarde de euro).

Pe 12 aprilie, Stadler s-a lansat cu succes la Bursa elvețiană. Listarea a fost una de succes, în ciuda mediului economic nu tocmai prielnic. ”Mediul economic rămâne dificil. Agitația de pe piața monetară și întărirea consecutivă a francului elvețian rămân o provocare pentru Stadler în a doua jumătate a anului. Un rol important le au și lira sterlină, coroanele suedeză și norvegiană și euro”, se arată în comunicatul dat publicității marți de compania elvețiană producătoare de material rulant.

Rezultatele Stadler la șase luni. Comenzi în creștere

Dar situația a fost departe de a fi neagră pentru Stadler în primul semestru al anului în curs, mai ales dacă luăm în calcul comenzile. ”Cu populația în creștere și tendința de urbanizare, cererea de soluții de mobilitate moderne și cu respectarea mediului înconjurător este din ce în ce mai mare în toată lumea. Asta face ca Stadler să fie din ce în ce mai agreabilă, iar comenzile să fie în creștere continuă”, se precizează în comunicat.

Oficialii companiei elvețiene fac o mențiune specială în ceea ce privește comenzile primite de pe piața germană, de unde au venit în primul semestru comenzi de sute de milioane de euro. În acest sens este menționat contractul pentru furnizarea a 55 de rame  FLIRT Batterie pentru Schleswig-Holstein.

Apoi, este de notat ”succesul strategic” realizat de Stadler în Scandinavia, unde a vândut 60 de locomotive către grupul finlandez VR. În Statele Unite, Stadler era cât pe ce să-și adjudece o comandă de 127 trenuri de metrou în primăvara acestui an. Din cauza unor dificultăți de natură administrativă, semnarea finală a contractului a fost amânată pentru cea de-a doua jumătate a anului.

Rezultatele Stadler la șase luni. Extindere continuă

Pe de altă parte, comenzile în domeniul serviciilor și componentelor s-au situat în primul semestru al acestui an la 602,6 milioane de franci elvețieni (aproximativ 554 milioane de euro), valoare net superioară celei înregistrate în perioada similară din 2018. În luna mai, compania a semnat un contract pentru întreținerea a 100 de trenuri cu compania feroviară norvegiană Vy. Totodată, Stadler a mai primit două mari comenzi din Germania, de la operatorii Bogestra și Netinera.

Din luna iunie, compania elvețiană asigură servicii integrate pentru GoAhead în Germania, la transportul de pasageri. Și în Marea Britanie, Stadler a livrat 52 de noi trenuri de metrou pentru Merseytravel à Liverpool, dar a semnat și un contract pentru întreținerea trenurilor la noul depou ultramodern de la Liverpool Kirkdale.

În domeniul semnalizării feroviare sunt mai multe proiecte în curs în Polonia, Ungaria, Slovenia, Italia și Germania. În alte nouă țări sunt proiecte în pregătire în acest domeniu. Începând din 2020, operațiunile de semnalizare ale Stadler vor fi transferate către o entitate distinctă.

Compania elvețiană este în continuă extindere. Pe piața elvețiană, Stadler construiește o nouă uzină de producție la St. Margrethen. Lucrările avansează conform planului, iar primele hale vor fi disponibile încă de la finele acestui an.

În Germania, a fost deschis un nou centru de producție la Berlin Pankow. Service Stadler a construit și la Herne un depou pentru întreținerea trenurilor S-Bahn din Rhin-Rhur. În Polonia, Stadler a finalizat un nou depou la Lodz, unde a investit șapte milioane de franci elvețieni (aproximativ 6,4 milioane de euro).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole