vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Stadler și PKP Intercity au semnat un contract pentru achiziția de automotoare

Companiile PKP Intercity si Stadler au semnat un contract in valoare de 270 de milioane de franci elvetieni (249 de milioane de euro) pentru livrarea a 12 automotoare electrice Flirt si livrarea serviciilor de intretinere pentru urmatorii 15 ani. In iulie, operatorul polonez a anuntat ca a selectat compania Stadler pentru acest contract, iar acum, la finalul perioadei de depunere a contestatiilor, acest contract a fost semnat. Aceasta actiune finalizeaza procedura de licitatie anuntata in decembrie 2017. In cadrul contractului, Stadler va livra automotoarele electrice Flirt cu opt vagoane in versiunea pentru transport pe distante lungi. Noile vehicule vor completa parcul de 20 de vehicule ED160 care i-au fost livrate companiei PKP Intercity in 2015. Trenurile au intrat in serviciu comercial pe reteaua poloneza din decembrie 2015, iar de atunci au parcurs peste 23 de milioane de km. Vehiculele au un nivel ridicat de fiabilitate si disponibilitate.
Structura usoara din aluminiu a trenurilor reduce costurile de operare, energetice si de intretinere, aducand beneficii reale transportatorului. Vehiculele se afla in deplina conformitate cu Specificatiile Tehnice de Interoperabilitate. Gama extinsa de accesorii de interior asigura o calatorie foarte confortabila. Pasagerii pot folosi compartimentele de la clasa intai sau pe cele de la clasa a doua, dar si un vagon tip bar.
Trenurile au scaune ergonomice dotate cu prize si sistem individual de iluminat, toalete moderne si un sistem eficient de aer conditionat. De asemenea, vehiculele au ecrane electronice unde pot fi obtinute informatii privitoare la calatorie si un sistem avansat de informare a pasagerilor. In plus, trenurile sunt adaptate persoanelor cu mobilitate redusa.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole