vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Acorduri de 1,5 milioane de euro semnate cu BERD la Cairo pentru transportul feroviar din Egipt

La Cairo s-au semnat două acorduri de asistență cu o valoare totală de 1,5 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru transportul feroviar din Egipt.

transportul feroviar din Egipt

În cadrul primului acord, fondurile dedicate societății Egyptian National Railways vor fi utilizate pentru a dezvolta actualele operațiuni cargo, pentru crearea unei filiale distincte și pentru a pune la punct un sistem de urmărire a trenurilor de marfă, a declarat ministrul egiptean al Investițiilor Sahar Nasr, citat într-un comunicat de presă dat publicității la Cairo.

100 de locomotive noi pentru transportul feroviar din Egipt

Al doilea acord de finanțare va fi direcționat către studiul de fezabilitate necesar achiziționării a 100 de locomotive noi, în valoare totală de 290 milioane de euro, în colaborare cu BERD, în cadrul unui plan mai amplu de cumpărare a 250 de locomotive noi, a adăugat Nasr.

Din 2012 și până în prezent, investițiile totale ale BERD în Egipt s-au ridicat la 5,4 miliarde de euro în 95 de domenii, cu precădere în industrie și dezvoltarea infrastructurii, informează agenția Ecofin.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole