vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Praga investește aproape 400 milioane de euro în modernizarea gărilor din Cehia

Administrația Infrastructurilor Feroviare (SŽDC) va trebui să investească aproape 10 miliarde de coroane (aproximativ 387 milioane de euro) în modernizarea gărilor din Cehia în următorii cinci ani de zile.

modernizarea gărilor din Cehia

Directorul general al SŽDC, Jiří Svoboda, a declarat la Televiziunea cehă de stat că 350 de gări au fost selectate pentru lucrări de modernizare până în 2024.

Peste 50 de proiecte majore pentru renovarea gărilor sunt în curs de derulare doar în cursul acestui an, pentru un buget total de aproximativ 900 milioane de coroane (aproape 35 milioane de euro), informează site-ul oficial al Republicii Cehe. Unul dintre principalele șantiere actuale este la Brno, pentru o renovare așteptată de mulți ani și care într-un final a avut un buget de 130 milioane de coroane (puțin peste cinci milioane de euro). Însă vestigiile arheologice descoperite sub marmură în timpul derulării lucrărilor ar putea întârzia șantierul, deoarece trebuie ca mai întâi să se pronunțe experții în patrimoniu (descărcare arheologică).

Unele dintre gările din Republica Cehă sunt adevărate capodopere ale arhitecturii secolului trecut.

La Havířov și Beroun continuă modernizarea gărilor din Cehia

Un alt mare proiect de renovare vizează gara Havířov, în Silezia, amenințată anterior cu distrugerea, dar care într-un final a fost salvată pentru caracterul său unic și arhitectura sa denumită de cehi ”Bruxelles”, făcând referire la Expoziția universală din 1958. Și renovarea acestei gări a fost estimată tot la 130 milioane de coroane cehești.

În ceea ce privește gara Beroun, ea a fost în parte renovată, dar în corpul central de clădire lucrările vor începe în luna septembrie, pentru unb cost total estimat la 300 milioane de coroane (aproximativ 11,6 milioane de euro).

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole