vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Transportul pasagerilor, mai de succes decât cel de marfă în Spania

O cercetare a CNMC – Comisia Națională pentru Piețe și Competiție (Spania) a descoperit că există un grad consistent de nemulțumire în industria transporturilor feroviare de marfă din Spania, în timp ce pasagerii sunt mai mulțumiți.

Raportul reunește opinii atât ale operatorilor, cât și utilizatorilor. Cercetarea a fost derulată în prima jumătate a acestui an, cu scopul de a afla direct condițiile de utilizare a infrastructurii sau atractivitatea acestui sector comparativ cu alte mijloace de transport, potrivit globalrailwayreview.com.

Transporturile de marfă

Situația curentă a fost apreciată ca negativă atât de către beneficiarii transporturilor, cât și de către operatori. Sunt  menționate dificultățile de a oferi servicii competitive față de transportul rutier din cauza unor chestiuni tehnice, cum ar fi lipsa interoperabilității rețelei. Este cerută o abordare legislativă diferită și echilibru între diferitele forme de transport. Reprezentanții beneficiarilor de transport afirmă că nu sunt competitivi din cauza lipsei unei oferte flexibile, atât pe partea de transport cât și pe cea de descărcare în terminale.

Transporturile de călători

Aprecierile sunt în general mai favorabile. Pasagerii au un rsăpuns mult mai bun față de serviciile ce le sunt oferite, în pofida unei eterogenități în aprecierea diferitelor servicii de care beneficiază. Probleme sunt prețurile percepute și lipsa beneficiilor în cazul anumitor servicii.

În timp ce serviciul cu cea mai mare valoare este transportul de mare viteză, investițiile noi în oferta tradițională ar fi binevenită, concomitent cu planuri de mobilitate în favoarea acestui tip de transport. Liberalizarea sectorului feroviar nu este considerată încă o modalitate de îmbunătățire a sectorului.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole