vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Desemnarea câștigătorului la licitația pentru tramvaie în București, abia în decembrie

Desemnarea câștigătorului la licitația pentru tramvaie în București va avea loc abia în decembrie, lună în care vor fi evaluate ofertele.

licitația pentru tramvaie în București tramvaie noi la Botoşani

Iniţial, trebuia finalizată până pe 15 august evaluarea ofertelor celor doi participanţi care se bat pe cel mai mare contract de tramvaie din ţară.

PMB i-a anunţat pe cei doi participanţi la licitaţia pentru 100 de tramvaie că perioada de evaluare a ofertelor se prelungeşte cu patru luni, până pe 15 decembrie. “Perioada de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de licitaţie deschisă online pentru atribuirea contractului de furnizare având ca obiect ‘Achiziţionare a 100 de tramvaie’ a fost prelungită până la data de 15 decembrie 2019”, se arată într-o înştiinţare a PMB, publicată luna aceasta pe platfoma de achiziţii publice SICAP.

Evaluare tehnică la licitația pentru tramvaie în București

În prezent, licitaţia apare în SICAP ca fiind tot în etapa evaluării tehnice, deşi PMB anunţa încă din luna mai finalizarea acesteia, notează Economica.net.

“În prezent, a fost elaborat Procesul verbal de evaluare a propunerilor tehnice şi încărcat în SICAP, în vederea validării de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP). Imediat ce se va obţine validarea de către ANAP, Comisia de evaluare va continua evaluarea ofertelor admisibile prin evaluarea propunerilor financiare”, anunţa PMB în luna mai printr-un comunicat.

Bogdan Puşcaş, preşedintele ANAP, a explicat că instituţia pe care o conduce a emis “patru avize conform condiţionate” pentru faza evaluării propunerilor tehnice. Avizul conform condiţionat se emite atunci când se constată că NU sunt îndeplinite condiţiile cu privire la aspectele de calitate şi/sau de regularitate. Dacă ar fi fost îndeplinite aceste condiţii, ANAP ar fi emis aviz conform necondiţionat.

La licitaţia PMB pentru 100 de tramvaie au depus oferte pe 15 martie turcii de la Durmazlar şi asocierea româno – chineză Astra Vagoane Călători – CRRC Sifang.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole