vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Eugen Teodorovici despre biletele gratuite pentru studenți: ”Nu e un drept, e o facilitate”

”Această gratuitate ei spun că este un drept. De fapt, este o facilitate!”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici despre biletele gratuite pentru studenți.

Teodorovici despre biletele gratuite pentru studenți gratuitățile CFR pentru studenți Eugen Teodorovici comisar european

“Studenţilor le-am lansat câteva întrebări la care mă aştept să răspundă, pentru că ei sunt cei de mâine, care vor conduce această ţară. Această gratuitate ei spun că este un drept. De fapt, este o facilitate! În Constituţie, spune că învăţământul liceal este obligatoriu, ceea ce înseamnă că statul trebuie să ajute elevii să meargă la liceu. Ce e peste, este o facilitate. Apoi, de ce să nu fie o limită de vârstă? Se poate discuta şi pentru cei care fac o formă de învăţământ după facultate. De ce să nu fie un număr limitat, apoi? Am dat mereu exemplul unui veteran de război care vede că nu se poate urca în tren, că nu sunt locuri, deoarece studenţii rezervă mai multe locuri pentru a sta confortabil în compartiment? La urma urmei, nu e vorba numai de veterani de război, ci de oricine vrea să meargă cu trenul. Apoi, de ce să vorbim doar de calea ferată, pentru că avem zone din ţară unde nu există varianta asta de tren”, a declarat ministrul la DCNews.

Eugen Teodorovici despre biletele gratuite pentru studenți: trebuie să intrăm în normalitate

Eugen Teodorovici a continuat, arătând că trebuie să intrăm în normalitate și că studenții au cerut gratuitate și la metrou.

”Trebuie să intrăm în normalitate. Asta pentru că ei la ultima discuţie au venit să ceară şi gratuitate pe metrou, nu numai pe tren. Păi, nu ar trebui să primească toată lumea aşa? Ei se joacă cu nişte lucruri pe care prima dată trebuie să le înţeleagă. Să ne jucăm de-a şefii e uşor”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole