vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Secretarul de stat Dragoș Titea despre subvenții: în unele cazuri poate fi oarecum o deturnare de fonduri

Managerii companiilor feroviare trebuie să reducă cheltuielile inutile și să ceară bani strict pentru deplasarea din punctul A în punctul B, spune secterarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea despre subvenții. Declarația a fost făcută în contextul în care Ministerul Finanțelor a publicat marți proiectul de rectificare bugetară.

Adrian Bărbulescu

Dragoș Titea despre subvenții

”Ca jurist pot să vă spun că în unele cazuri poate fi oarecum o deturnare de fonduri. Nu am dovezi despre niciun caz concret, așa că nu pot spune asta cu tărie, dar există acest risc. Nu pot să dau subvenții pentru că un angajat de-al meu a greșit. Managementul nu poate fi subvenționat. La fel, nu pot să mă duc să iau subvenții pentru ca să plătesc nu știu ce restanță la un contract”, a declarat Dragoș Titea pentru Club Feroviar.

Secretarul de stat a precizat că subvenție sau compensație se poate acorda doar pentru acoperirea diferenței dintre costurile reale și tariful perceput pentru deplasarea din punctul A în punctul B. ”Da, dacă merg cu metroul două stații, plătesc doi lei și de fapt costă trei lei se poate da un leu subvenție. Însă nu poți, ca Metrorex, să iei bani din subvenție să dai la Astaldi. Pe de altă parte, au venit la mine să-mi spună <Dă-mi subvenție că se deschide Magistrala 5>. Eu am întrebat <E deschisă, se circulă?>. Abia după aceea putem să discutăm”, a mai spus secretarul de stat responsabil cu domeniul feroviar.

Dragoș Titea despre subvenții: nu pot fi utilizate pentru achiziția de material rulant

El a ținut să precizeze că banii din subvenție sau compensație nu pot fi utilizați nici pentru achiziționarea de material rulant: ”Păi atunci o să vină privatul și o să mă întrebe de ce nu i-am dat și lui, pentru că lucrăm într-un mediu concurențial”.

Potrivit lui Dragoș Titea, managerii companiilor se ascund în spatele subvenției. ”Rostogolul ăsta cu subvențiile se va prăbuși la un moment dat, se va trage linie. Nu pot cumva managerii să reducă cheltuielile inutile?”, s-a întrebat retoric Dragoș Titea.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole