vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Românii vor putea circula cu vagoane ungurești de ultimă generație, produse la Szolnok

Pe căile ferate române vor începe să circule vagoane ungurești de ultimă generație, produse la uzinele din Szolnok.

vagoane ungurești de ultimă generație
FOTO MAV

Deja au fost terminate primele 20 de vagoane InterCity de generaţie nouă, destinate traficului internaţional, informează bihon.ro.

Dintre vagoanele destinate traficului internaţional, dotate cu aer condiţionat, 10 sunt de clasa a II-a, iar 10 sunt accesibile persoanelor cu dizabilităţi, fiind compartimentate pentru mai multe scopuri, ambele tipuri fiind capabile să atingă o viteză de 200 de kilometri pe oră. Vagoanele de clasa a II-a au primit deja autorizaţiile naţionale de la companiile feroviare din Slovacia, Cehia, Austria, Germania, Slovenia, Elveţia, Polonia şi România. Vagoanele cu compartimentare interioară multiplă vor fi autorizate după examinarea de tip. Costul celor 20 de vagoane IC+ se ridică la 9,3 miliarde de forinţi (aproximativ 28,7 milioane de euro).

50 de vagoane ungurești de ultimă generație pe an

Conform declaraţiilor făcute de Róbert Homolya, preşedintele director general al MÁV Zrt., în cadrul unei conferinţe de presă, în luna august va începe asamblarea altor 70 de vagoane IC+ destinate traficului intern, pentru care compania feroviară, pe lângă resursele proprii, va primi subvenţii şi de la Guvernul de la Budapesta.

„Noua flotă, realizată în proporţie de 50% cu furnizori autohtoni nu va fi doar modernă, elegantă, ci va fi şi practică, şi confortabilă”, a precizat Róbert Homolya, iar unele dintre vagoane vor fi adaptate familiilor şi accesibile persoanelor cu dizabilităţi. Vor exista, de asemenea, vagoane de clasa I, care să corespundă nevoilor serviciilor premium asigurând liniştea şi odihna călătorilor, a adăugat el.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole