vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

Un proiect de Hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare a proiectului de investiţii Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată se află pe agenda ședinței de Guvern de miercuri.

amenajarea trecerilor la nivel licitație la Regionala Cluj

Finanţarea proiectului de investiții se va face din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient”, Obiectivul specific 2.5. – „Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, din sursele proprii ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

35 milioane de lei pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Încă de anul trecut, Ministerul Transporturilor a anunțat că intenționează să investească 35,32 milioane lei (inclusiv TVA) pentru îmbunătățirea siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Măsura vizează reducerea accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale la intersecția la nivel cu calea ferată și creșterea gradului de siguranță rutieră pe aceste sectoare pentru a atinge obiectivul impus de Uniunea Europeană și asumat de România de diminuare cu până la 50% a numărului victimelor decedate în accidentele rutiere până în anul 2020.

Amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată va contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră prin:

– scăderea numărului victimelor decedate sau rănite grav din accidentele produse la trecerile la nivel ale drumurilor naționale cu calea ferată;

– iluminarea sectoarelor de drumuri naționale la trecerile la nivel cu calea ferată;

– îmbunătățirea semnalizării rutiere verticale și orizontale a trecerilor la nivel cu calea ferată a drumurilor naționale, prin refacerea marcajelor rutiere și completarea semnalizării verticale;

– diminuarea posibilităților de nerespectare a regulilor de circulație impuse de către conducătorii indisciplinați prin implementarea unei măsuri tehnice ce va interzice conducătorilor auto să facă manevre neregulamentare de depășire.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole