vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Transport gratuit în Luxemburg. Noi îndatoriri de serviciu pentru angajații căilor ferate

Decizia de a introduce, de la 1 martie 2020, transport gratuit în Luxemburg va aduce schimbări în modul de lucru al angajaților căilor ferate din Marele Ducat.

transport gratuit în Luxemburg investiții feroviare

Schimbări vor fi atât pentru aceștia, cât și pentru clienții transportului public. Personalul va trebui ca în viitor să se concentreze pe nevoile clienților, pentru ca aceștia să aibă parte de o călătorie ideală, notează jurnaliștii de la RTL.

Personalul de control (”nașii”) va fi dotat cu tablete electronice, pentru a fi în contact direct cu clienții și a putea să-i ajute. Tot angajații căilor ferate vor pune la dispoziția călătorilor borne de acces la internet Wi-Fi, dar și borne SOS și camere video de supraveghere pentru a asigura securitatea pasagerilor.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Ministerului Dezvoltării Durabile, conducerea CFL a anunțat că va fi suplimentat numărul personalului din gări și de pe peroane. În acest context, Marc Hoffmann, director pentru activitatea de călători în cadrul CFL, a anunțat că vânzarea de bilete și de abonamente naționale, regionale și internaționale nu se va mai face, începând cu 1 martie 2020, în gările Luxemburg, Belval-Université, Bettembourg, Pétange, Rodange, Mersch, Ettelbruck, Clervaux, Troisvierges și Wasserbillig.

Transport gratuit în Luxemburg. Se închid opt casierii

Un punct de vânzare a biletelor de clasa 1 și transfrontaliere va fi instalat în gara Esch-sur-Alzette.

Biletele vor putea fi procurate în continuare prin aplicații, internet sau automatele din gări. 16 angajați sunt afectați de închiderea a opt casierii și va trebui să li se găsească alte posturi în cadrul CFL.

Liderii sindicali Mylène Bianchy de la Syprolux și Georges Melchers de la Landsverband, prezenți la conferința de presă a administrației, s-au declarat oarecum mulțumiți de anunțul privind închiderea a opt casierii și reconversia angajaților de acolo.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole