vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Propunere DB: TVA redusă la călătoriile lung parcurs

modernizarea căii ferate din Germania automotoare Pesa pentru DB RegioReducerea TVA pe tarifele trenurilor ar putea spori numarul de pasageri german cu 5 milioane, spun oficiali ai DB.

Reducerea TVA la tarifele de tren pe distanțe lungi în Germania ar putea aduce milioane de pasageri în rețeaua feroviară și ar putea stimula investiții suplimentare în flote, potrivit reprezentanților Deutsche Bahn (DB).

Germania a redus cota de TVA pe călătorii mai scurte de 50 km la 7%, însă rata standard de TVA este 19% și se aplică încă tarifelor la distanțe mari.

“Clienții noștri ar beneficia în mod semnificativ de TVA mai mică – fie sub forma unor noi oferte atractive, fie a unor prețuri reduse ale biletelor”, spune CEO-ul DB,  Richard Lutz. “O combinație a ambelor este, desigur, de conceput. În orice caz, cu siguranță vom trece avantajele asupra pasagerilor noștri. În plus, o astfel de decizie ar crea un spațiu suplimentar pentru investiții majore în parul nostru de trenuri “.

DB estimează că reducerea TVA la biletele de tren pe distanțe lungi ar aduce “cel puțin cinci milioane” de pasageri suplimentari pe calea ferată, mulți proveniți din mijloacele de transport poluante.

DB își propune să dubleze traficul de călători pe distanțe lungi la 260 de milioane, în cadrul strategiei „Strong Rail” care a fost dezvăluită recent.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole