vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Austria, chemată în judecată în problema licențierii mecanicilor de locomotivă

Comisia Europeană a decis astăzi să reclame Austria Curții de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor europene privind certificarea mecanicilor de locomotivă (Directiva 2007/59 / CE).

Acțiunea este cauzată de faptul că Autoritatea austriacă desemnată ca autoritate competentă în sensul Directivei, însărcinată în special cu acordarea de licențe mecanicilor de locomotivă, nu este autoritatea de siguranță feroviară, contrar cerințelor exprese ale Directivei. În Austria Autoritatea este societatea feroviară publică Schieneninfrastruktur-Dienstleistungsgesellschaft mbH (SCHIG mbH)

Comisia consideră că este de competența autorităților austriece să ia toate măsurile necesare pentru a remedia această situație.

Comisia a inițiat o procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva Austriei adresând o scrisoare de punere în întârziere autorităților naționale în noiembrie 2015, urmată de un aviz motivat în aprilie 2017.

În conformitate cu normele UE privind certificarea mecanicilor de locomotivă și trenurilor care operează pe sistemul feroviar al Uniunii (Directiva 2007/59 / CE), “autoritatea competentă” care acordă autorizații mecanicilor de locomotivă înseamnă autoritatea de siguranță menționată în legislația UE relevantă privind siguranța căilor ferate (Directiva 2004/49 / CE).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole