vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Italia își majorează investițiile în calea ferată cu 15,4 miliarde euro

Comitetul Interministerial pentru Programare Economică (CIPE) a aprobat o suplimentare de 28 miliarde euro pentru pentru investiții în infrastructură de către Căile Ferate de Stat Italiene (Gruppo Ferrovie dello Stato – FS).

FS declară că anunțul semnifică lumina verde primită pentru actualizarea programelor contractate între Ministerul Infrastructurii și Transporturilor și cele două filiale de infrastructură ale FS: Administratorul infrastructurii naționale al rețelei feroviare italiene (RFI) și organizația de autostrăzi ANAS. În Italia entitatea de autostrăzi ANAS se află în coordonarea FS:

Ca urmare, actualizarea programului RFI, ediția 2018-2019, a programului său de investiții 2017-2021 a fost aprobată cu un supliment de 15,4 miliarde de euro pentru investițiile feroviare, în timp ce ANAS a primit o sumă suplimentară de 12,5 miliarde de euro.

FS declară că aprobarea acestor cheltuieli suplimentare asigură planul său industrial 2019-2023 de a investi 28 de miliarde de euro în rețeaua feroviară și de 14 miliarde de euro în drumuri.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole