vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Navetiștii din Marea Britanie pierd anual 100 de milioane de lire sterline, nesolicitând compensațiile cuvenite

Navetiștii din Marea Britanie pierd compensații în valoare de 100 de milioane de lire sterline la care au dreptul ca urmare a unei campanii publice conduse de „Transport Focus”, numită ”Make Delay Pay (plătiți întârzierile – n.red)”.

Potrivit unui raport publicat de Transport Focus, doar unul din trei pasageri își revendică drepturile. Cifrele arată că doar 39% dintre pasageri au solicitat compensații pentru călătoriile întârziate timp de 30 de minute sau mai mult. Această cifră scade la doar 18% în cazul întârzierilor de peste 15 minute. Organizația publică urmărește să facă navetiștii conștienți de drepturile lor – schema de compensare administrată de companiile de trenuri.

Se impune și automatizarea procesului, astfel încât pasagerii să nu trebuiască să solicite despăgubiri. Transport Focus consideră că companiile feroviare trebuie să simplifice procesul.

Directorul executiv al Transport Focus, Anthony Smith, a declarat: “Prea mulți călători pe calea ferată pierd o compensație cuvenită la trenurile cu întârziere”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole