vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Letonia aprobă achiziția de automotoare electrice

Guvernul leton a aprobat proiectul companiei Pasazieru Vilciens de achizitie a unor trenuri noi produse de Skoda Vagonka. Astfel, guvernul a aprobat o finantare pe termen lung de la bugetul de stat in valoare totala de 255,89 milioane de euro. Proiectul prevede achizitia a 32 de trenuri electrice.
La inceputul acestui an, operatorul a anuntat ca va achizitiona trenurile de la Skoda Vagonka in urma unui acord in valoare de 241,88 milioane de euro care include livrarea pieselor de schimb si echipamentelor necesare.
Licitatia a fost lansata in 2015, companiile precalificate fiind Patentes Talgo, Stadler Poland, CAF si Škoda Vagonka.
Initial, operatorul Talgo a fost ales ofertant preferat cu o oferta in valoare de 225,3 milioane de euro, insa Biroul de Monitorizare a Achizitiilor a blocat tranzactia dupa ce CAF si Škoda Vagonka au depus contestatii.
Conform declaratiilor lui Jānis Grigulis, CEO-ul companiei Pasazieru Vilciens, ofertantul castigator a fost schimbat deoarece Pasazieru Vilciens a tinut cont de sfatul Biroului de Monitorizare a Achizitiilor de a lua in calcul pretul electricitatii. Noul raport a evidentiat faptul ca oferta Skoda Vagonka era mai buna din punct de vedere economic. Desi valoarea ofertei depuse de Talgo era mai mica, costurile de intretinere ale producatorului Skoda Vagonka pe 35 de ani erau mult mai mici, ceea ce insemna costuri totale mai mici. In timpul reevaluarii, companiile nu au avut voie sa isi modifice oferta.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole