joi, septembrie 19, 2024
spot_img

BERD finanțează metroul din Kiev

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare va aloca 50 de milioane de euro companiei care administreaza Metroul din Kiev pentru achizitia a 50 de vagoane de metrou pentru noua linie.
In prezent, compania ucraineana Kiyvmetrobud realizeaza lucrarile de constructie pentru extensia de 3,7 km a Liniei 3 catre Vinogradar, o zona rezidentiala aflata in districtul Podil. Valoarea proiectului este de 206,7 milioane de euro. Pana in 2021, vor fi inaugurate cele doua statii noi catre Vynohradar – Mostytska si Prospekt Pravdy. Conform estimarilor, noua sectiune va fi utilizata de 34,000 de calatori pe ora.
Autoritatile din oras au in plan constructia unei a patra linii de metrou care va avea 20 km si 13 statii si va lega cartierul rezidential din Kiev, Troyeschyna, de centrul de afaceri.
La sfarsitul lui 2017, un consortiu chinez format din China Pacific Construction si China Railway International a semnat un acord de colaborare cu autoritatile din Kiev pentru noua linie de metrou. Valoarea totala a proiectului este de 2 miliarde de dolari. 15% din costul total va fi acoperit din bugetul local.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole