miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

BEI finanțează achiziția de tramvaie din Plzeň

Compania de transport public din orasul ceh Plzeň, PMDP, a primit un imprumut in valoare de 50 de milioane de euro pentru achizitia de tramvaie si troleibuze noi, inclusiv reconstructia depoului si modernizarea infrastructurii de alimentare cu energie electrica.
Proiectul include achizitia a 34 de tramvaie si a aproximativ 34 de troleibuze pentru a inlocui vehiculele existente.
In 2018, PMDP a comandat 22 de tramvaie ForCity Smart produse de Škoda Transportation in cadrul unui contract in valoare de 38,75 de milioane de euro care include si o optiune pentru suplimentarea numarului de tramvaie. Tramvaiele bidirectionale de mare capacitate au trei sectiuni si o podea 100% joasa.
Starea depoului de tramvaie din Plzeň este nesatisfacatoare de mai mult timp, atat in ceea ce priveste capacitatea, cat si stadiul in care se afla cladirile, echipamentele si utilitatile necesare angajatilor. Proiectul prevede reconstructia depoului si identificarea unor solutii de reducere a zgomotului, utilizarea apei de ploaie pentru curatarea vehiculelor si constructia acoperisurilor verzi. Constructia va incepe in 2020. Depoul va fi operational pe toata perioada lucrarilor. Noul depou va fi finalizat pana la sfarsitul lui 2022.
„Sunt convins ca modernizarea depoului va contribui la imbunatatirea conditiilor de trai in cladirile invecinate”, a declarat Michal Kraus, CEO PMDP.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole