vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Electroputere Pașcani concurează cu turcii pentru cele 40 de tramvaie ale Ministerului Dezvoltării

tramvaie autonome în Timișoara

Compania Electroputere VFU Pașcani a depus oferte pentru licitația de 320 milioane de lei a Ministerului Dezvoltării privind achiziția a 40 de tramvaie de 18 metri.

La licitația în cauză, Ministerul Dezvoltării a mai primit oferte de la compania turcă Durmazlar Makine San, potrivit anunțului făcut de către instituția de stat.

Licitația este împărțită pe trei loturi, câte 10 bucăți pentru Brăila și Galați și restul de 20 pentru Ploiești.

Valoarea estimativă a contractului este de 320 milioane lei. Ofertanții trebuie să își mențină ofertele până la data de 27 august 2019.

Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea podea 100% coborâtă pe toata suprafața, o viteză maximă de circulație de 70 km/ora, reglabila, limitată electronic la 50 km/oră. Durata de viața a tramvaielor trebuie să fie de cel putin 30 ani (opt ani fără reparații generale).

Tramvaiele trebuie sa aibă o capacitate de transport totală de minim 100 locuri, din care minim 32 de locuri pe scaune.

Noile tramvaie trebuie sa fie unidirecționale, cu minim trei usi duble de serviciu comandate electronic și acționate electric. Se solicită ca tramvaiele să dispună de faciliăați pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Electroputere VFU pașcani, fostă Remarul Pașcani, este o companie ce face parte din GFR, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole