vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Andrei Creci: Depoul Victoria nu se desființează și nu s-a pus problema vânzării terenului

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci, spune că Depoul Victoria nu se desființează și că nu s-a pus niciodată problema vânzării terenului cu o suprafaţă de circa 34.700 de metri pătraţi.

Depoul Victoria nu se desființează

Consiliul General al Municipiul Bucureşti (CGMB) a publicat un proiect de hotărâre prin care vrea să majoreze capitalul social al STB prin aportul în natură al terenului unde se află Depoul Victoria, decizia urmând să fie luată în şedinţa de miercuri, 26 iunie.

“Nu s-a pus niciodată problema vânzării acestui teren nici de către Primăria Municipiului Bucureşti şi nici de către STB. Cu acest teren se doreşte să se facă aport în natură la capitalul social al STB, adică va intra în patrimoniul Societăţii de Transport Bucureşti. Părerea mea este că aşa trebuie să se întâmple cu toate depourile şi autobazele pe care le deserveşte STB. Eu cred că ele de la bun început ar fi trebuit să fie aport în natură la capitalul social al noii Societăţi de Transport Bucureşti, aşa cum era pe vremuri şi cum este şi firesc. Cu excepţia liniilor de tramvai şi a stâlpilor, care sunt domeniul public prin afectaţiune, depourile şi autobazele ar fi putut fi scoase din domeniul public, trecute în domeniul privat şi făcute aport la capitalul social al STB. În prezent, niciunul dintre depouri nu este în patrimoniul STB, cu excepţia clădirii unde este sediul STB. Nimic altceva nu este în patrimoniul societăţii de transport, ci în domeniul public al municipalităţii. Acum se doreşte scoaterea din domeniul public şi trecerea în domeniul privat şi aducerea ca aport în natură la capitalul social al STB, pentru a se dezvolta ulterior şi a aduce noi venituri”, a declarat pentru Agerpres directorul STB.

Depoul Victoria nu se desființează decât după modernizarea Depoului Titan

Valoarea acestui teren pe care se află Depoul Victoria este de circa 180 de milioane de lei, respectiv 40 de milioane de euro, conform evaluărilor proprii făcute de societate în ultimii ani, dar aceasta nu reprezintă valoarea de piaţă a terenului.

“Valoarea actuală a acestui teren se va face odată cu înregistrarea la Registrul Comerţului (RC) de către un evaluator agreat şi de către RC. Ultima noastră evaluare care s-a făcut anii aceştia odată cu transformarea este de aproximativ 180 de milioane de lei, deci 40 de milioane de euro, nu 100 de milioane de euro cum a apărut în presă, dar nu vorbim de o evaluare de piaţă. Este vorba de o evaluarea care a fost necesară pentru înregistrarea noastră ca STB şi atunci s-au evaluat toate bunurile pe care le avem”, a subliniat directorul general al STB.

Nu în ultimul rând, Creci a afirmat că deocamdată Depoul Victoria nu se desfiinţează, ci doar în momentul în care va fi modernizat şi lărgit Depoul Titan, iar acesta va fi ulterior relocat în această zonă care se întinde pe o suprafaţă de aproape 10 hectare. “Depoul Victoria nu se desfiinţează acum şi reiese foarte clar acest lucru din proiectul de hotărâre, ci doar în momentul în care se va reloca şi va fi modernizat şi lărgit Depoul Titan. Complexul Titan are aproape 10 hectare, dintre care 5 hectare sunt nefolosite. Intenţionăm să modernizăm şi să relocăm activitatea de la Depoul Victoria în Depoul Titan, dar ea se va face concomitent. Nu desfiinţăm acum Depoul Victoria şi ne apucăm de lucru la Depoul Titan, ci lucrurile vor fi concomitente. Relocarea se va face în momentul în care va fi gata Depoul Titan”, a concluzionat directorul general al STB.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole