vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

SNCF apelează la Airbus pentru un sistem de geolocație prin satelit

SNCF și Airbus Defense & Space au semnat un acord de cooperare la Expoziția de la Paris din Le Bourget, desfășurată la 19 iunie.

Acordul acoperă dezvoltarea și adaptarea tehnologiei de geolocație prin satelit, bazată pe sistemele Galileo și sistemele europene de acoperire geostaționară, pentru aplicații feroviare digitale. Partenerii vor explora inițial modul în care aceste instrumente, utilizate deja în sectorul aviației civile, ar putea fi aplicate la utilizarea căilor ferate. Programul face parte din inițiativa Tech4Rail a SNCF, care urmărește să conducă inovația utilizând tehnologia deja dovedită în alte industrii, potrivit railwaygazette.com.

Cele două organizații vor întreprinde o serie de exerciții de simulare digitală în vederea efectuării unor încercări comerciale în curs de desfășurare. SNCF speră că parteneriatul ar putea conduce la dezvoltarea tehnologiei care ar putea fi utilizată “în rețelele principale franceze și europene”, cu un obiectiv specific de reducere a dependenței de echipamentele de semnalizare la bord “dovedite din punct de vedere istoric, dar costisitoare”.

Compania consideră că, pe măsură ce se dezvoltă modurile de transport autonome, va crește necesitatea unor informații mai detaliate despre locația exactă a vehiculelor, adică “siguranța înaltă și absolută vor fi parametrii cheie pentru calea ferată a viitorului”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole