vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

„Autostradă” feroviară Polonia – Luxemburg

sursa:lohr.fr

O „autostradă” feroviară a fost anunțată între Poznan-Swarzędz și Luxemburg, aceasta urmând să aibă o lungime mai mare de 1.000 km, cu o capacitate de 37 de unități intermodale.

Companiile CLIP Intermodal și multimodal CFL au anunțat lansarea unui tren de containere și semi-remorci între Swarzędz și Bettembourg-Dudelange până la sfârșitul anului 2019.

Trenul va începe cu patru călătorii pe săptămână și va fi deschis pentru containere, semi-remorci cu încărcătură, precum și semi-remorci neîncărcabile datorită tehnologiei sistemului de cale ferată „Lohr” (încălcare orizontală).

Acest tren va acoperi o distanță de peste 1.000 km și are capacitatea de a transporta 37 de unități intermodale.

Terminalul CLIP din Swarzędz va fi echipat cu tehnologia sistemului de cale ferată „Lohr”, permițând încărcarea remorcilor non-craneable pe trenuri.

Terminalul intermodal al Bettembourg Dudelange este deja echipat cu două platforme și oferă legături regulate mai departe spre sud, inclusiv spre Lyon, Le Boulou și Barcelona.

Fraenz Benoy, managing director al multimodalului CFL, a declarat: “Obiectivul nostru este de a conecta terminalul Bettembourg-Dudelange cu principalele centre economice din Europa. Această nouă autostradă feroviară regulată între Bettembourg-Dudelange și Swarzędz ne permite să extindem oferta noastră de servicii intermodale către Europa Centrală și să abordăm piața remorcilor ce nu pot fi manipulate cu macarale”.

Această nouă „autostradă” feroviară va oferi o alternativă eficientă și sigură la transportul rutier pe distanțe lungi și va extinde oferta de ”autostrăzi” feroviare în Europa.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole