vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom a prezentat proiectul sau pentru trenurile HS2

Compania Alstom a prezentat propunerea sa pentru trenurile de mare viteza ale companiei HS2 care va integra infrastructura HS2 si reteaua conventionale din Scotia catre sudul Angliei.
„Viziunea companiei Alstom este aceea a unui design clasic, dar care sa ofere calatorilor o experienta cat mai placuta, care sa inspire calm si spatiu. Compania noastra este incantata sa prezinte acest model de tren pentru HS2, care este cel mai important proiect de revitalizare economica din Marea Britanie din ultimii zeci de ani. Este un proiect care va crea legaturi intre marile orase din centrul tarii si cele din partea de nord si care va alimenta economiile regionale”, a declarat Nick Crossfield, Director Executiv Alstom in Marea Britanie si Irlanda.
Fiind detinatorul recordului de viteza pentru liniile de mare viteza, cu 574 km/h, Alstom detine cea mai bogata experienta in domeniul transportului de mare viteza, punandu-si amprenta pe proiectul unor trenuri faimoase precum TGV-ul din Franta, Avelia Liberty din SUA si AGV-ul din Italia, alaturi de experienta de 20 de ani de lucru cu trenurile Pendolino pe West Coast Mainline din Marea Britanie.
In noiembrie 2017, HS2 Ltd a anuntat cinci ofertanti precalificati pentru livrarea a pana la 54 de trenuri de mare viteza, in cadrul unui contract estimat la 2,75 de miliarde de lire sterline (3,1 miliarde de euro).
HS2 va lua o decizie cu privire la acordarea contractului de material rulant in 2020.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole