joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Hyperloop Transportation Technologies își prezintă oferta în fața Comisiei Europene

Hyperloop Transportation Technologies prezintă Comisiei Europene primele directive de certificare care vor servi ca bază a anasamblului proiectelor Hyperloop.

Este o etapă esențială în lansarea procesului de reglementare a sistemelor Hyperloop în spațiul comunitar.

Hyperloop Transportation Technologies

Directivele au fost elaborate în cadrul unei asocieri între HyperloopTT și TÜV SÜD, societate de testare, de certificare și de inspecție. În septembrie 2018, cele două organizații, în asociere cu firma de asigurări Munich Re, au confirmat că Hyperloop răspunde exigențelor mondiale de securitate.

Directivele actuale se bazează pe aceste exigențe fundamentale de Securitate, pe punerea în practică a procesului de certificare, dar și pe continuarea procesului de dezvoltare a construcției și exploatării de sisteme Hyperloop în întreaga lume, informează ConstructionCayola.com.

”Statele Unite au înființat un consiliu special pentru comercializarea Hyperloop și Comisia Europeană a lansat azi prima etapă a procesului de creare a unei reglementări la scara sectorului”, a declarat Andres De Leon, director de exploatare al HyperloopTT. ”În cadrul unei asocieri multidisciplinare, pe baza certificărilor existente în sectoarele aerospațial și feroviar și pe baza experienței echipelor de ingineri ale Hyperloop TT, am pus la punct cadrul cel mai complet pentru momentul actual pentru concepția, exploatarea și certificarea sistemelor Hyperloop”, completează Ferdinand Neuwieser, director general al TÜV SÜD Industrie Service GmbH.

Hyperloop Transportation Technologies, invenția lui Elon Musk

Sisatemul de transport Hyperloop este o invenție a întreprinzătorului vizionar american Elon Musk, de origine sud-africană.

În urmă cu șase ani de zile, el a prezentat Hyperloop, un concept revoluţionar care permite realizarea de călătorii la o viteză aproape supersonică, în condiţii de siguranţă şi la preţuri modice. La vremea respectivă, miliardarul Elon Musk, fondator al constructorului de maşini electrice Tesla Motors şi al companiei private de explorare spaţială SpaceX, a publicat un document de 57 de pagini despre acest proiect.

“Hyperloop constă într-un tub cu presiune joasă de capsule, transportate cu viteze mici şi mari pe lungimea tubului. Capsulele sunt aşezate pe perne de aer presurizat”, se afirmă în acel document. Potrivit lui Elon Musk, acest sistem de transport atinge o viteză de 1.220 kilometri pe oră şi va fi economic viabil pentru orice distanţă mai mică de 1.500 de kilometri.

Miliardarul american este convins că sistemul său este mai puţin vulnerabil la cutremure şi mai puţin expus la accidente precum trenurile şi avioanele, “pentru că nu poate să se prăbuşească şi nici să deraieze”. Conceptul a fost pus la punct de echipele Tesla şi SpaceX şi se bazează pe tehnologii dezvoltate în cadrul celor două companii. Proiectul prevede mai ales o versiune de motoare electrice utilizate pe modelele de automobile Tesla S, care creează un câmp electromagnetic pentru a propulsa capsulele.

Sistemul a fost testat în deșertul Nevada

Hyperloop One a efectuat un prim test cu succes, în luna mai a anului 2017, însă viteza la care a fost desfășurat acela nu era foarte impresionantă, trenul ajungând la doar 112 kilometri pe oră.

Apoi, pee 29 iulie 2017, un nou test al prototipului a fost desfășurat în tunelul de 500 de metri din deșertul Nevada. De această dată, trenul a ajuns la viteza de 308 kilometri pe oră. Compania susține că testul a fost efectuat la cea mai mare viteză de până acum, aceasta fiind însă doar un sfert din viteza pe care ar urma să o atingă trenurile.

Tunelul a fost depresurizat, aerul din interior fiind la fel de rarefiat ca la altitudinea de 60 de kilometri, iar trenul, denumit XP-1, s-a deplasat folosind levitația magnetică. Într-un comunicat, directorul Shervin Pishevar a afirmat că ”atunci când auzi sunetul Hyperloop, auzi sunetul viitorului”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole