vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Cehii de la Leo Express arată primele fotografii ale noului tren care le este făcut de chinezi

Operatorul feroviar ceh Leo Express a dezvăluit primele fotografii ale trenului său construit de o firmă din China.

Vehiculul se fabrică la fabrica China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) din Zhuzhou. Trei trenuri realizate de CRRC sunt programate să fie livrate în Cehia în a doua jumătate a anului. Vehiculele vor fi puse în funcțiune în 2020, potrivit railtech.com.

Procesul de fabricație se află în faza finală. Ulterior, trenurile vor fi livrate cu vapoare din China în Cehia. Data exactă nu este definită încă, dar Leo Express le așteaptă în a doua parte a anului. Noile trenuri vor fi testate pe circuitul de la Velim pentru obținerea certificării. Leo Express poate folosi și o opțiune pentru achiziția altor 27 de trenuri.

Trenuri de capacitate mai mare

În prezent, Leo Express operează cinci trenuri „Flirt” de cinci mașini. Unitățile chineze sunt compuse din șase vagoane și au o capacitate mai mare – până la 300 de pasageri, în loc de 227 de pasageri în „Flirt”.

Vehiculele noi vor oferi mai multe clase, respectiv premium și economy. Trenurile vor fi echipate cu o nouă bucătărie care va permite oferirea unui serviciu de catering mai bun pentru pasageri. De asemenea, vor avea spații speciale pentru transportul de bagaje, schiuri și biciclete. Unele piese de tren (pantografe, uși și sisteme de securitate) vor fi livrate de companiile cehe și instalate direct în Cehia.

Leo Express a comandat trenurile chineze la un preț de 5 miliarde de coroane (în jur de 194 de milioane de euro) în 2016. Vehiculele vor ajuta compania să-și extindă și să-și consolideze afacerile pe piețele externe. Leo Express operează rute de tren în Cehia, Slovacia și Polonia. Acesta din urmă este o nouă piață pentru companie. Operatorul feroviar ceh a lansat trenul de weekend de la Praga – Cracovia în noiembrie 2018. De la 28 iunie, conexiunea se va desfășura în fiecare zi. De asemenea, compania intenționează să lanseze un tren spre Wroclaw, Polonia.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole