vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Danemarca a deschis prima linie de mare viteză

Căile ferate daneze au inaugurat prima linie de mare viteză. Sursa: Căile ferate danezeO conexiune feroviară care va permite transportul cu până la 250 de kilometri pe oră între Copenhaga și Ringsted a fost deschisă la finele săptămânii trecute.

Noua linie, numită Ringstedbanen (linia Ringsted) leagă Ny Ellebjerg, Copenhaga, de Ringsted printr-o nouă stație de la Køge North, ocolind traseul normal prin Høje-Taastrup.

Traseul a fost construit pentru a permite trenurilor de mare viteză să circule cu o viteză de până la 250 de kilometri pe oră, deși astfel de trenuri nu vor fi utilizate inițial, operatorul DSB urmând să folosească trenurile existente la viteze sporite.

Circulația trenurilor de mare viteză (HSR) va fi posibilă pe noua linie în viitor, potrivit publicației daneze The Local.

Cei care speră că timpul de navetă se va micșora substanțial vor trebui să se obișnuiască cu ideea că timpii de călătorie dintre Ringsted și Copenhaga vor rămâne inițial neschimbați.

Un nou calendar care va fi introdus în luna decembrie a acestui an va face ca trenurile să călătorească la viteze mai mari pe linie, scurtând călătoria cu cinci minute – nouă minute.

Principalul beneficiu al noii linii va fi o reducere a întârzierilor, spune directorul căilor ferate daneze, Per Jacobsen.

“Aceasta va face calea ferată de la și de la Copenhaga mai eficientă și mai robustă. Noua linie ne va ajuta să îmbunătățim orarul, să respectăm plecările și să reducem întârzierile “, a declarat Jacobsen.

Limita de viteză pentru căile ferate din Danemarca este, în mod normal, de 180 de kilometri pe oră. Noua cale ferată a fost aprobată de parlamentul acestei țări în 2009, iar construcția proiectului a început în 2010. Costurile totale pentru proiect sunt de peste nouă miliarde de coroane.

La eveniment a fost prezent prințul Frederik căci noua linie feroviară de mare viteză a fost deschisă de compania națională de infrastructură feroviară Banedanmark.

 

 

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole