vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom a livrat primul tren de metrou de ultima generatie pentru Lyon

Compania Alstom a livrat primul tren de ultima generatie destinat operarii automate pe linia de metrou B din Lyon, dupa mai mult de cinci luni de teste in Valenciennes unde a parcurs 5 000 km. Noul tren va incepe testele dinamice pe timp de noapte pe reteaua din Lyon. Trenul a ajuns in depoul La Poudrette dupa 30 de luni de la lansarea proiectului, conform programului.
In total, Alstom va furniza 30 de trenuri si sistemul pentru operarea automata a trenului proiectat pentru a creste capacitatea de transport a liniei B a metroului din Lyon.
Trenul cu o lungime de 36 de metri va transporta peste 300 de pasageri oferind o experienta de calatorie imbunatatita. Are ferestre largi, sistem de iluminat LED, scaune tapitate confortabile, ecrane pentru informarea pasagerilor si aer conditionat. Accesibilitatea si fluiditatea trenurilor au fost optimizate, acestea fiind dotate cu coridoare si usi largi, podea 100% joasa si interior deschis care permite pasagerilor sa circule liber dintr-un vagon in altul in timpul calatoriei.
Avand la baza solutia bandajului pneumatic pentru trenurile de metrou dezvoltata de Alstom, noile trenuri beneficiaza de cele mai noi avantaje tehnologice pentru a creste disponibilitatea, flexibilitatea operationala si pentru a facilita intretinerea. Trenurile de metrou cu bandaj pneumatic sunt dotate cu solutia Urbalis 400.
Noile trenuri pentru metroul din Lyon sunt ecologice si reciclabile in proportie de 96%. Ele sunt dotate cu un sistem de franare complet electric si alte inovatii care permit reducerea consumului energetic cu 25% comparativ cu trenurile aflate in prezent in serviciu.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole