vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Studiu FlixBus. 43% dintre români preferă călătoriile cu trenul pe distanțe mai mari de 100 km

Una din cinci persoane (19%) călătoreşte de cel puţin câteva ori pe lună pe distanţe mai lungi de 100 km (19%), reiese dintr-un studiu FlixBus dat publicității joi.

studiu FlixBus călătorii din trenuri

“Ţinând cont de faptul că nu existau studii la zi despe piaţa naţională de transport de persoane, am luat decizia să derulăm un studiu pe această temă”, a declarat joi, într-o întâlnire cu presa, Artemie Bilevici, project manager FlixBus, coordonator al studiului.

În acest context, 80% dintre românii care obişnuiesc să meargă cu autocarul pe distanţe lungi în România preferă acest mijloc de transport în detrimentul altora.

Autoturismul personal este preferat de 55% dintre respondenţi, în timp ce alternativa de transport de pasageri pe cale ferată este preferată de doar 43% dintre aceştia. 12% dintre români aleg avionul pentru călătoriile mai lungi de 100 de km, în timp ce doar 6% optează pentru serviciile de car-sharing.

Studiu FlixBus. Pasageri vor condiții moderne

Pasagerii români îşi doresc o flotă modernă de autocare, mai multe opţiuni de operatori, confort crescut şi dotări moderne, arată cel mai recent studiu nivel naţional despre piaţa de transport de persoane din România, prezentat joi de FlixBus, compania care opererează cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa.

Respondenţii studiului realizat de compania de cercetare MKOR Consulting sunt persoane care au călătorit cu autocarul în România în ultimul an, cel puţin o dată sau de două ori. Dintre aceştia, 74% călătoresc cu autocarul câteva ori pe an sau mai des.

”FlixBus consideră că autoturismul personal rămâne cel mai important competitor pentru autocar, iar datele colectate de pe piaţa din România ne confirmă această idee”, a mai precizat Artemie Bilevici. Cei mai mulţi dintre respondenţi (37%) aleg să se deplaseze cu autocarul pentru că sunt atraşi de preţ, comparativ cu alte mijloace de transport.

Studiul a fost derulat prin metoda sondajului de opinie online, pe un eşantion de 1.067 respondenţi cu vârste cuprinse între 18-64 ani, care obişnuiesc să călătorească cu autocarul pe rute interne interjudeţene, cel puţin de 1-2 ori pe an.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole