vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Comisia Europeană a adoptat un nou set de reglementări privind interoperabilitatea feroviară

Comisia Europeană a adoptat joi un set de reglementări privind interoperabilitatea feroviară, accesibilitatea trenurilor pentru persoanele cu mobilitate redusă și nivelul de zgomot.

interoperabilitatea feroviară

Anunțul a fost făcut de comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc, pe contul său de Twitter: ”Cetățenii sunt în centrul viziunii noastre pentru transport feroviar. Noi standarde adoptate azi se referă la interoperabilitatea feroviară, accesibilitatea trenurilor de către persoanele cu mobilitate redusă și nivelul de zgomot al trenurilor. Aceste lucruri vor face trenul mai atractiv, mai de încredere și mai competitiv. Împreună pentru Spațiul Feroviar Unic European!”.

Aproape simultan, și Comisia Europeană a dat publicității un comunicat intitulat ” Spațiul Feroviar Unic European: reguli mai bune pentru interoperabilitate, zgomot și acces pentru persoanele cu mobilitate redusă”. Oficialii Comisiei explică faptul că această serie de măsuri încheie pregătirile pentru ”pilonul tehnic” al celui de-al patrulea Pachet Feroviar, adoptat de Parlamentul European și de Consiliu în aprilie 2016 și care este gata să intre în vigoare pe 16 iunie 2019.

Pachetul va ajuta la completarea Spațiului Feroviar Unic European – așa numita piață unică pentru serviciile feroviare – și, prin urmare, să respecte agenda Comisiei privind o piață internă mai echitabilă și mai profundă. Scopul său general este revitalizarea sectorului feroviar și să facă sistemele feroviare europene mai inovative și mai competitive în relația cu alte moduri de transport.

Pilon critic pentru interoperabilitatea feroviară

”Astăzi punem la locul lui un pilon critic în viziunea noastră despre transportul feroviar, cu cetățenii în centrul său. Comisia a finalizat acum toate etapele pregătitoare pentru cel de-al patrulea Pachet Feroviar. Statele member trebuie acum să acționeze rapid și să implementeze noile reguli, pentru a crea o rețea feroviară cu adevărat interoperabilă, ceea ce va face trenul mai atractiv, mai de încredere și în același timp să scadă costurile serviciilor feroviare la nivelul întregii Europe”, a declarant comisarul European Violeta Bulc, citată în comunicatul de presă dat publicității de Comisie.

Ultimele reguli adoptate joi sunt esențiale pentru sporirea accesibilității persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru a contracara unul dintre cele mai negative metode de impact ale transporturilor asupra sănătății oamenilor, și anume zgomotul. Pe de altă parte, aceste reguli vor impulsiona dezvoltarea operațiunilor feroviare interoperabile și în special sistemul ERTMS, baza digitalizării căilor ferate și lansării de servicii automate, în beneficiul cetățenilor europeni și al industriei, se mai arată în documentul citat.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole