joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Kapsch câștigă un contract GSM-R major în Belgia

Infrabel, administratorul infrastructurii feroviare din Belgia, a semnat un acord cadru de 15 ani cu Kapsch CarrierCom pentru a realiza un proiect inovator de migrare a rețelei centrale R99 / TDM, aflată în prezent în funcțiune, la noua soluție R4 / VoIP. “Decizia de a semna cu Kapsch CarrierCom se bazează pe trei puncte importante: maximă siguranță, punctualitate și eficiență pentru rețeaua noastră feroviară. Aceste trei abordări sunt aplicate în activitățile și proiectele noastre. În plus, Kapsch este principalul furnizor de GSM-R pentru rețelele principale de cale ferată din Europa și poate asigura o migrare fără probleme la tehnologia Release 4 (R4)”, explică Vincent Caudron, Expert GSM-R la Infrabel.

Potrivit acordului, compania Kapsch este responsabilă de transferul rețelei centrale GSM-R și GPRS (General Packet Radio Service) (GPRS) cu tehnologia R99 la tehnologia Release 4 (R4), inclusiv proiectarea, furnizarea, instalarea și mentenanța echipamentelor pe o perioadă de 12 ani.

Rețeaua de bază R4 dezvoltată de către Kapsch este compatibilă cu cerințele de ETCS Nivel 2. Astfel, garantează o transmisie continuă a datelor bazată pe GSM-R și susține in timp real traficul echipat cu ETCS Nivel 2.

Kapsch spune că principala provocare a acestui proiect o reprezinta optimizarea procesului de migrare pentru a minimiza riscul în ceea ce privește impactul asupra comunicațiilor operaționale (voce și date pentru nivelul ETCS 2), luând în considerare faptul că numărul și durata timpilor de intervenție sunt limitate.

Pentru a face față acestei provocări, Kapsch va implementa platforme Redundant Voice Core cu o gamă completă de servicii de aplicații (SMS, Voice Recording etc.) atât pentru rețelele live, cât și pentru rețelele testbed.

Aceste platforme vor spori în mod semnificativ disponibilitatea rețelei centrale. Întrucât o defalcare într-un centru dat implică în prezent o indisponibilitate de câteva ore, noul sistem va implica doar o indisponibilitate de câteva secunde. În plus, operațiile de mentenanță, cum ar fi actualizarea software-ului, vor fi efectuate fără sau cu un impact foarte limitat asupra serviciilor.

Migrarea platformelor nucleului de pachete va facilita funcționalitățile și flexibilitatea necesare, permițând utilizarea nivelului ETCS 2 pe GPRS.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole