vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Istanbul ar putea construi a doua linie de metrou pe sub Bosfor

Acum ca trenurile au inceput sa circule pe intreaga lungime a liniei regionale Marmaray, ce tranziteaza orasul Istanbul pe sub stramtoarea Bosfor, Turcia isi indreapta atentia catre construirea unui nou tunel pe sub Bosfor. De data aceasta, noul tunel de metrou va asigura conexiunea dinspre Asia catre Europa.

Ministerul turc al Transporturilor si Infrastructurii a anuntat inca de acum cativa ani ca ar vrea sa inceapa construirea unui al doilea tunel pe sub stramtoarea Bosfor, triplu etajat.

Primele doua etaje vor deservi traficul rutier, in timp ce al treilea va fi dedicat liniei de metrou.

Tunelul, in lungime de 4,3 kilometri, va face legatura intre Burhaniye si Mecidiyeköy.

Acesta va constitui partea centrala a unei linii ce va avea lungimea totala de 30,2 kilometri, intre İncirli, pe partea europeana si Söğütlüçeşme, pe partea asiatica a orasului Istanbul.

Noua linie va avea 11 statii pe partea europeana si patru pe cea asiatica. Statiile de pe partea asiatica vor avea legatura cu actuala linie Marmaray, dar si cu liniile de metrou M4 si viitoarea linie de metrou M5.

Linia İncirli-Söğütlüçeşme va fi proiectata cu capacitatea de a transporta 1,5 milioane de pasageri pe zi. Directoratul pentru Investitii in Infrastructura, din cadrul Ministerului Transporturilor, a efectuat cateva probe de foraj in sapte locuri de-a lungul traseului planificat la liniei.

Acelasi Directorat a anuntat ca primele licitatii pentru acest proiect ar putea fi lansate tot in acest an.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole