miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Răzvan Cuc: proiectul pentru modernizarea căii ferate Episcopia Bihor – Cluj Napoca începe în acest an

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marţi, la Câmpia Turzii, că în acest an va fi lansat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea căii ferate Episcopia Bihor – Cluj Napoca.

modernizarea căii ferate revendicările ceferiștilor bugetele companiilor feroviare

“Noi avem deja un studiu de fezabilitate pe care l-am făcut deja pe tronsonul Episcopia Bihor-Oradea- Cluj, o să lansăm proiectarea şi execuţia anul acesta. Vorbim de modernizarea tronsonului de cale ferată cu sporirea vitezei. Aşa cum ştiţi, după modernizare va ajunge la 160 km/h pentru transport de călători. Este un proiect la care suntem atenţi, implicit şi conexiunea rutieră. Spunem că în perioada următoare cu siguranţă vom merge să vedem cum lucrează constructorul şi pe acea bucată care va face conexiunea cu autostrada care va veni din România, pe Suplacul de Barcău-Borş”, a declarat Răzvan Cuc.

Continuă modernizarea căii ferate

Ministrul Transporturilor a arătat că prelungirea către Bucureşti a acestei căi ferate rapide probabil se face prin conexiunea cu coridorul IV, care este în lucru.

“Anul acesta mai terminăm pe coridorul IV încă 150 de kilometri între Coşlariu şi Simeria, deci va face conexiunea cu coridorul IV astfel încât să asigurăm transportul de persoane într-un ritm mai rapid faţă de cum avem acum”, a precizat Răzvan Cuc.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a anunţat anul trecut că România şi Ungaria au decis că prima linie de tren de mare viteză din regiune ar trebui să facă legătura între Budapesta şi Cluj-Napoca, iar pentru aceasta, Budapesta a alocat un miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole