vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO CFR a finalizat lucrările de reparație periodică a liniei între Apahida și Cluj Napoca Est

CFR SA a finalizat lucrările de reparație periodică a liniei între stațiile Apahida și Cluj Napoca Est, a anunțat pe Facebook compania de infrastructură.

Sucursala Regională CF Cluj a executat, în regie proprie, lucrări de reparație periodică a liniei între staţiile Apahida – Cluj Napoca Est, pe firul II.

Între stațiile menționate s-au executat lucrări de ciuruire integrală a prismei de piatră spartă şi buraj mecanizat. Lucrările au constat în ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă și buraj mecanizat cu maşini grele de cale.

Scopul acestor lucrări a fost îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie prin refacerea omogenităţii şi elasticităţii stratului de balast restabilirea completă a calităţilor drenante ale pietrei sparte și eliminarea materialelor uzate din componenţa căii.

Lucrările de reparație periodică a liniei au durat patru zile

Termenul de execuție a fost 9 – 12 aprilie 2019, iar finanțarea a fost asigurată din fonduri proprii ale companiei.

Cu această ocazie a fost modernizată și trecerea la nivel de la km 491+906, care a presupus lucrări de refacere a căii fără joante, montarea de dale elastice interioare şi exterioare noi, înlocuirea traverselor de beton şi a materialului mărunt de cale deteriorate, turnarea unui strat geotextil şi ranforsat cu geogrilă, montarea unor tuburi de drenaj a apei colectate în apropierea pasajului, precum şi lucrări de protecţie a cablurilor aferente instalaţiilor feroviare.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole