vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Cum arată Caledonian Sleeper, cel mai luxos tren din Marea Britanie

O călătorie ”cu stil” din Anglia spre Scoția va fi posibilă cu Caledonian Sleeper, cel mai luxos tren din Marea Britanie, care a fost prezentat recent.

Este primul tren cu vagoane de dormit din lume cu cabine cu paturi duble, grup sanitar propriu și uși care se deschid cu carduri de acces, ca la hotel, notează The Independent.

Ideea este să te simți mai degrabă la hotel decât într-un tren, cu compartimente care oferă articole de toaletă de lux, veioze pentru citit și termostat ajustabil chiar lângă pat. Oaspeți speciali au beneficiat de o primă călătorie cu Caledonian Sleeper, de la Glasgow la Edinburgh, înainte ca trenurile să intre în serviciul regulat, la începutul lunii iunie. Parcul de material rulant în valoare de 100 milioane de lire sterline constă în 75 de noi vagoane, care vor înlocui actualele trenuri fabricate în anii 80 care transportă călătorii de la Londra în Scoția.

Tarife diferite la Caledonian Sleeper

Trenurile vor fi lansate întâi pe ruta Lowlander între Londra și Glasgow, respectiv Edinburgh, iar mai apoi pe ruta Highlander între Londra și Aberdeen, respectiv Inverness și Fort William. Sun disponibile mai multe cabine tip dormitor – single, două paturi și pat dublu. Tarifele pornesc de la 45 de lire și pot ajunge la 400 de lire pentru o cameră dublă.

”Este ceva aproape magic să te duci la culcare într-un capăt al țării și să te trezești în Londra sau în Scoția”, spune Ryan Flaherty, directorul Caledonian Sleeper.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole