vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CD si Škoda au semnat doua contracte in valoare de 270 de milioane de euro

Caile Ferate Cehe (CD) si consortiul format din Škoda Transportation – Škoda Vagonka au semnat doua contracte pentru livrarea unor trenuri supraetajate de tip naveta si a unor automotoare electrice Regiopanter. Valoarea totala a celor doua contracte este de 7 miliarde de coroane cehe (271,4 milioane de euro).
1 miliard de coroane cehe (38,77 de milioane de euro) este valoarea celor sase trenuri supraetajate de tip naveta cu trei vagoane care vor deservi sudul Moraviei, pe linia Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí – Frenštát pod Radhoštěm. Vehiculele vor fi tractate de locomotive diesel, iar dupa finalizarea lucrarilor de electrificare, locomotivele vor fi inlocuite cu vehicule electrice. Noile vagoane cu podea joasa si spatiu deschis vor fi dotate cu un sistem de aer conditionat, acces Wi-Fi, prize electrice si spatii generoase pentru pasagerii in scaun cu rotile. Toate cele cinci trenuri vor fi puse in serviciu in decursul a 25 de luni, incepand cu primavara lui 2021. Vehiculele vor fi proiectate pentru a atinge o viteza de 160 km/h.

Trenul Regiopanter

Cel de-al doilea contract prevede livrarea a 50 de automotoare electrice Regiopanter cu o valoare totala de 6 miliarde de coroane cehe (232,63 de milioane de euro). Primul lot include 30 de automotoare electrice cu o valoare totala de 3,6 miliarde de coroane cehe (139,57 de milioane de euro). Primele vehicule electrice vor fi livrate in 2021.
Trenurile sunt dotate cu un sistem modern de informare a pasagerilor, Wi-Fi, CCTV si ETCS. Acestea sunt capabile sa atinga o viteza de 160 km/h.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole