vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Deutsche Bahn si-a lansat planul de activitate pentru 2019

Richard Lutz, CEO-ul companiei Deutsche Bahn, a prezentat planul de activitate pentru 2019 al companiei, structurat in cinci parti si care prevede „imbunatatiri concrete”, cresterea investitiilor si a capacitatii, servicii suplimentare si noi planuri de extindere a personalului.
Incepand cu reforma feroviara din 1994, gradul de utilizare a retelei feroviare din Germania a crescut semnificativ, in timp ce intensitatea nivelului de utilizare pe linie-km a crescut cu 50%. In acelasi timp, DB a inregistrat o crestere a volumului de calatori de la an la an. „Am ajuns la limita, iar aceasta crestere duce la blocarea traficului. Avem nevoie de o crestere a capacitatii pentru a gestiona traficul de azi si de maine. De aceea, vrem sa ne extindem reteaua, sa introducem mai multe trenuri si sa angajam mai multi oameni. Obiectivul nostru este de optimizare treptata a serviciilor oferite clientilor nostri”, a declarat Lutz.
Planul companiei DB prevede implementarea noilor masuri de imbunatatire a punctualitatii serviciilor pe distante lungi cu 1,6%, ajungandu-se la o un nivel de punctualitate de 76,5% anul acesta. Compania intentioneaza sa reduca intarzierile care cauzeaza blocarea traficului si astfel, disponibilitatea trenurilor. DB isi mareste sistematic parcul de material rulant pentru operare pe distante lungi si isi reconditioneaza vehiculele existente. Pentru imbunatatirea fiabilitatii materialului rulant, DB va angaja 200 de persoane care vor lucra in marile depouri ICE din Hamburg si Koln. De asemenea, pana la jumatatea lui 2019, DB va extinde capacitatea atelierului de lucru din Krefeld. Masura prevede si o crestere de 5% in disponibilitatea trenurilor ICE, cu scopul final de a furniza 225 de trenuri ICE pe zi in 2019. Planul companiei include si cresterea calitatii managementului de intretinere a retelei in 800 de fabrici, ceea ce este de asemenea „foarte important pentru cresterea punctualitatii”.
In cadrul planului, Lutz a declarat ca DB va investi in reteaua feroviara „mai mult ca niciodata”. 10,7 miliarde de euro vor fi investiti anul acesta, o crestere de 1,3 miliarde de euro comparativ cu 2018. 1,1 miliarde de euro vor fi investite in proiecte de digitalizare. In plus, DB va angaja 22,000 de persoane, mai ales mecanici de locomotiva, dispeceri si personal de intretinere care vor contribui la imbunatatirea calitatii infrastructurii si serviciilor feroviare.
A treia masura face referire la imbunatatirea calitatii informatiei si confortului prin implementarea sistemelor digitale de informare. In lunile care urmeaza, DB va echipa 80 de statii cu ecrane, monitoare si panouri de ultima generatie, iar in Stuttgart si Leipzig vor fi reconstruite salile de asteptare. In plus, vor fi imbunatatite serviciile oferite in 650 de restaurante si bistrouri la bordul trenurilor.
Extinderea ofertei este un alt plan pentru 2019. Incepand cu noul mers al trenurilor (decembrie 2018), compania a introdus cu 4% mai multe scaune-km pentru serviciile pe distante lungi. 15 trenuri ICE4 noi si 10 trenuri IC2 noi au fost puse in serviciu in decembrie, adaugandu-se astfel 20.000 de scaune suplimentare. In decembrie, DB a oferit noi servicii pe ruta Berlin-Munchen cu ajutorul a doua trenuri ICE Sprinter suplimentare pe zi. In ceea ce priveste Munchen si Hamburg S-Bahn, trenurile vor fi modernizate pentru a raspunde numarului mare de pasageri. De asemenea, compania intentioneaza sa achizitioneze trenuri noi.
Cea de-a cincea masura prevede dezvoltarea transportului feroviar de marfa, cu o retea mai verde prin cresterea cotei energiei regenerabile. Pana la sfarsitul lui 2019, DB va creste cota tractiunii generate de energia regenerabila cu 3%, ajungand la 60% (de la 57%). Pentru a contribui la reducerea schimbarilor climatice in Germania, compania DB este decisa sa continue reconfigurarea transportului de marfa prin angajarea de personal nou, achizitionarea de locomotive si vagoane noi, dar si adoptarea unei strategii de vanzari care sa atraga mai multe bunuri catre calea ferata. „Vrem sa dezvoltam DB Cargo, sa ne pastram cota de piata si sa castigam noi clienti”, a conchis Lutz.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole