vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Turcia va aloca transportului feroviar 570 milioane de euro

Programul de investitii al Presedintiei turce prevede, pentru 2019, alocarea sumei de 3,5 miliarde lire (570 milioane euro). Fondurile vor fi destinate in special transportului feroviar de mare viteza.

Acest program anual de investitii a fost pregatit de catre Trezorerie, Ministerul Finantelor si Directoratul pentru Strategie si Buget. Potrivit programului, pentru 2019 se preconizeaza o crestere a exporturilor de 7,1%, acestea urmand sa ajunga la 162 miliarde de euro. Importurile vor creste cu 3,4 %, ajungand la 216 miliarde euro.

Astfel, se estimeaza ca deficitul comercial import/export va scadea la 55 miliarde euro. Se preconizeaza ca preturile la export si import vor creste cu 1% în 2019. Tot pentru anul viitor un buget de 17 miliarde euro va fi alocat administrațiilor locale și rezervelor de stat, fondurilor urmand sa provina din impozite.

Reamintim ca Turcia beneficiaza de o retea de cai ferate de mare viteza in lungime de 1,213 kilometri, dar si de 2.317 kilometri de linie de cale ferata conventionala, complet electrificata.

In prezent se construiesc alti 3,798 kilometri de cale ferata de mare viteza care vor realiza conexiuni importante precum Ankara-Sivas, Sivas-Kars, Konya-Karaman, Halkalı-Kapıkule, Samsun-Kalın, Ankara-İzmir, Ankara-Bursa si Bursa–Bozüyük.

Liniile Antalya–Konya–Kayseri, Istanbul–Edirne–Kapıkule–Svilengrad (Bulgaria) si Ankara–Kayseri se afla in etapa de pregatire a documentatiei ce precede lansarea procedurilor de licitatie.

Pana in 2023, Turcia vrea sa aiba o retea de cai ferate de mare viteza de 11,700 kilometri.

Cel mai probabil, fondurile alocate pentru 2019 nu vor fi utilizate doar pentru liniile de mare viteza, ci si pentru achizitia noilor trenuri pentru aceste linii. Turcia ar fi trebuit inca din aprilie 2018 sa lanseze mult asteptata licitatie pentru achizitia a 96 de trenuri de mare viteza, insa aceasta a fost amanata pentru mai multe clarificari.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole