vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Al treilea imprumut BEI pentru Grand Paris Express

In data de 1 octombrie, vicepresedintele BEI, Ambroise Fayolle, si Presedintele Société du Grand Paris, Thierry Dallard, au semnat un contract de finantare in valoare de 500 de milioane de euro pentru Linia 15 Sud a retelei Grand Paris Express. Contractul a fost semnat pe santierul statiei Arcueil-Cachan, aflata pe viitoarea Linie 15 Sud a noului sistem de metrou.
„Prin finantarea Liniei 15 Sud, BEI a optat pentru sustinerea unui serviciu de transport accesibil, calitativ, durabil si mai accesibil. Aceasta linie noua va imbunatati mobilitatea locuitorilor Île-de-France, promovand in acelasi timp atractivitatea si competitivitatea economica a regiunii”, a declarat vicepresedintele BEI. Dupa aceasta a treia transa de finantare, contributia totala a BEI in cadrul proiectului se ridica la 2,5 miliarde de euro, o suma care raspunde nevoilor de finantare ale Société du Grand Paris pana in 2020, care se ridica la peste 8 miliarde de euro.
In 2018, Société du Grand Paris a avut in plan un imprumut de 2,4 miliarde de euro, urmat de un imprumut de peste 3 miliarde de euro in 2019. Sustinerea BEI reprezinta o baza financiara solida care ii va permite companiei Société du Grand Paris sa continue dezvoltarea proiectului beneficiind de conditii de finantare atractive datorita categoriei de creditare AAA a EIB.
Linia de 33 km va conecta Pont-de-Sèvres de Noisy-Champs in mai putin de 40 de minute.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole