vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Cablul DuoTrack®: Un singur cablu – două medii de comunicatii – toate serviciile incluse

Cablul DuoTrack® este un produs dezvoltat de Nexans, care include o componenta de fibre optice si una de cupru, ambele sub aceeasi manta exterioara, insa separate fizic una de cealalta.

Aceasta constructie de cablu compozit permite ca ambele componente să fie instalate într-o singură operatiune, iar ulterior sa fie utilizate individual, in functie de aplicatiile specifice componentei de cupru (semnalizari feroviare, numerator de osii, alimentari etc), respectiv aplicatiilor specifice componentei de fibre optice (GSM-R, telecomunicatii de mare distanta, servicii interne).

Din punct de vedere constructiv, cablul DuoTrack®  ofera suficienta flexibilitate pentru toate aplicatiile.

Diametrul maxim si numarul maxim de conductoare, respectiv numarul maxim de fibre optice sunt urmatoarele:

Cablul DuoTrack® este testat și aprobat pentru funcționarea paralelă a sistemelor de semnalizari feroviare, comanda si control, alimentarea de joasa tensiune,interlocking,  prin intermediul componentei de cupru, respectiv GSM-R și servicii generale de transmisiuni, prin intermediul componentei de fibre optice.
Cablul DuoTrack® prezintă protecție împotriva rozătoarelor prin intermediul unei armaturii din banda ondulata (la cablul de cupru), respectiv tub din oțel inoxidabil (la cablul de fibre optice).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole