vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Lucian Blaga, noul director al Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana

Acesta il va inlocui la conducerea ASFR pe Dan Marcel Barbut, printr-un Ordin al Ministrului Transporturilor, Lucian Sova. Ordinul de numire in functie a intrat in vigoare incepand de astazi, 28 septembrie 2018.

Anterior noii numiri, Lucian Blaga a activat ca sef al Serviciului Control Siguranta Circulatiei, Audit din cadrul ASFR.

Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana este un organism independent din punct de vedere functional si decizional, care functioneaza in cadrul Autoritatii Feroviare Romane (AFER), in conditiile legii.

ASFR este independenta in ceea ce priveste organizarea, structura juridica si procesul decizional fata de orice operator de transport feroviar, administrator de infrastructura feroviara, solicitant si entitate achizitoare, potrivit legii.

Printre atributiile principale ale ASFR se numara autorizarea punerii in funcţiune si a introducerii in circulatie a unui material rulant nou sau modificat substantial, care inca nu este acoperit de o Specificatie Tehnica de Interoperabilitate (STI).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole