miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Un nou contract de infrastructura pentru Linia 15 a Grand Paris Express

Société du Grand Paris a acordat consortiului Colas Rail – Alstom un contract in valoare de 155 de milioane de euro care implica lucrari la infrastructura, la catenara rigida si la echipamentul liniar pentru linia 15 a sectorului Sud-Est a Grand Paris Express.
Proiectul ar putea dura 69 de luni si va mobiliza pana la 260 de angajati.
Contractul include constructia a 17 km de linie de metrou care deserveste opt statii din Noisy-Champs in Vitry-sur-Seine, dar si a centrului pentru servicii de intretinere si depozitare din Champigny-sur-Marne.
„Echipele Colas Rail si Alstom vor face tot posibilul pentru a se asigura ca proiectul este unul de succes. Colas Rail incearca sa obtina un parteneriat cu Société du Grand Paris pentru alte proiecte din cadrul Grand Paris Express, punandu-si la bataie intreaga expertiza in domeniu”, a declarat Francis Grass, Presedintele Colas Rail. Consortiul, format din Colas Rail (care detine o cota de 70%, fiind liderul consortiului) si Alstom (30%) este responsabil cu managementul proiectului, realizarea si livrarea studiilor si executia lucrarilor, dar si testarea liniei de cale ferata, a catenarei rigide si a echipamentului liniar.
Cele doua companii colaboreaza deja foarte bine, avand in comun proiecte majore precum tramvaiul din Reims, Centura LGV Nîmes-Montpellier, dar si metrourile din Cairo si Caracas. In prezent, acestea lucreaza la proiectele tramvaielor din Nisa si Bordeaux.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole