vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom va echipa 467 de trenuri norvegiene cu sistemul ERTMS

Autoritatea feroviara norvegiana, Bane NOR, a acordat companiei Alstom un contract in valoare de 150 de milioane de euro pentru echiparea intregului parc feroviar norvegian cu solutia de control al trenurilor la bordul vehiculelor ERTMS si pentru intretinerea sistemului pe o perioada de 25 de ani.
Conform contractului, Alstom va livra si va instala solutia sa la bordul a 467 de trenuri de 55 de modele diferite, detinute de 14 proprietari diferiti. Contractul este negociat de Bane NOR in numele companiilor participante. Alstom va instala solutia sa incepand cu 2021, iar primele trenuri echipate vor intra in serviciu pe liniile norvegiene in 2022. Intregul parc de vehicule norvegian va fi echipat pana in septembrie 2026.
Solutia oferita se bazeaza pe gama Alstom Atlas de solutii ERTMS si prezinta un sistem dual care permite trenurilor sa circule atat pe liniile mai vechi echipate cu sistemul ATC-2, cat si pe liniile echipate recent cu sistemul ERTMS Level 2. Design-ul si software-ul minimizeaza echipamentul necesar in sistem dual prin folosirea la comun a unor echipamente de bord, precum antena baliza si computerul. Design-ul va fi realizat de centrul de excelenta ERTMS al Alstom din Charleroi, Belgia, in stransa colaborare cu biroul din Oslo, Norvegia, si centrul pentru dezvoltare hardware din Villeurbanne, Franta.
“Acordarea contractelor pentru echipamentul la bordul vehiculelor este un pas important pentru digitalizarea cailor ferate norvegiene. Avem incredere in capacitatea companiei Alstom de a dezvolta solutii calitative, alaturi de echipa noastra, pentru binele cailor ferate, al operatorilor de trenuri si al calatorilor”, a declarat Sverre Kjenne, Vicepresedinte Executiv pentru Digitalizare si Tehnologie, in cadrul Bane NOR.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole